Muscari

Muscari is een afkorting voor muskarimi of muskarumi en betekent in het Grieks Muskus. Het is de Arabische naam voor Muscari racemosum, muskushyacint. Deze soort produceert naar muskus geurende bloemen. Het is één van de dertig soorten die dit ras telt.

Muscari Armeniacum
De belangrijkste soort voor de culuur muscari is de blauwkleurige muscari armeniacum (= uit Armenië afkomstig). De muscari armeniacum wordt in de volksmond druifhyacint of blauw druifje genoemd. De naam is gekozen vanwege de bloeiwijze die veel weg heeft van een omgekeerde tros druiven.

Muscari Armeniacum 'Siberian Tiger'
Dit jaar hebben wij de siberian tiger aan ons snijbloem assortiment toegevoegd. Siberian tiger is een sterk en zuiver wit ras. Kenmerkend is het witte toefje, ook wanneer later de onderste bloemen een blauwe zweem krijgen. In 2013 hebben we meegedaan met dit ras op een permanente bol-op-pot show in Keukenhof. Hierbij hebben we de vakprijs van 2013 gewonnen.

Bron: Bloem en Blad 01/2014

1,2,3... het is lente
Bloemenbureau Holland brengt bol-op-pot planten via de internationale campagne '1,2,3... het is lente' onder de aandacht bij consumenten. Het 1,2,3-tje betekent: 1.kopen, 2. in pot of bak zetten en 3. meteen genieten. Net als de KAVB vinden wij promotie van bol-op-pot planten, en in het bijzonder muscari's, belangrijk. Daarom dragen wij ook dit jaar een steentje bij aan de campagne. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.